Altijd al willen weten hoe een succesvolle uitleganimatie wordt gemaakt? Lees het in dit stappenplan!

Benieuwd hoe een succesvolle uitleganimatie tot stand komt?  In dit blog nemen we je mee in ons stappenplan.

Stappenplan

Stap 1: strategie en doel

Een goed begin is het halve werk wordt in dit geval: een goed plan is het halve werk. Wanneer je een duidelijke boodschap neer wilt zetten met je uitleganimatie is het belangrijk goed na te denken over het doel van de animatie.

Is het bijvoorbeeld de bedoeling om klanten te werven, een product en/of dienst te verduidelijken of een vacature onder de aandacht te brengen? Welke doelgroep wil je aanspreken? Welk gevoel wil je overbrengen? En welke stijl hoort daarbij? Dit zijn allemaal vragen die je het beste, samen met de animator, kunt tackelen alvorens je aan de slag gaat.

Stap 2: concept en script

Wanneer je je doel scherp voor ogen hebt is de animator aan zet, er kan namelijk een script opgesteld worden. Wij werken met een script dat bestaat uit twee onderdelen: het stuk dat we horen en het stuk dat we zien. Elk beeld dat in de uitleganimatie moet worden weergegeven wordt op papier gezet in tekst. Binnen deze stap kunnen we onze creativiteit lekker de loop laten gaan en een mooi voorstel tonen aan jou als klant.

Stap 3: Inspreken van tekst door voice-over

Keur je het script goed? Dan kunnen we door met de voice-over opnamen.  De juiste stem is dé sleutel tot een succesvolle uitleganimatie. Heuvel Media geeft graag advies over de verschillende voice en audio mogelijkheden. Het audiospoor is de basis van de animatie. Zo is de timing van de bewegende beelden exact af te stemmen op het geluid. Waardoor het verhaal ‘klopt’.

Stap 4: de ontwikkeling van de animatie

In stap 4 worden de animaties gecreëerd. Hier komt de expertise van de animator tot uiting. De ervaren vormgevers van Heuvel Media tekenen alles zelf en maken de creatiefste animaties! Hoe ze dat doen? Dat blijft het geheim van de chef natuurlijk!

Stap 5: preview

Bijna bij de eindstreep! In deze stap ben jij (de klant) weer aan zet. Wij laten in deze stap altijd de gemaakte uitleganimatie zien en verwerken vervolgens eventuele feedback.

Stap 6: oplevering

In stap 6 beschik je over het complete verhaal, van script, illustraties en voice-over en/of geluidseffecten tot het eindresultaat: de animatie. Net zoals onderstaande video:

Uitleganimatie laten maken voor je bedrijf

Een uitleganimatie voor je bedrijf laten maken door Heuvel Media? Vul ons contactformulier in of bel direct naar 06-12841438.