Een goede uitleganimatie laten maken? Hier is een top 5.

Een explanimation is een fantastische manier om iets uit te leggen. Zelfs heel ingewikkelde onderwerpen kunnen met handige infographics, schema’s of heldere beelden duidelijk gemaakt worden. Nieuwswebsites als Tech Insider hebben bijna hun complete social media-strategie hierop aangepast. We willen immers allemaal weten waarom een vliegtuig niet in de ruimte kan vliegen. Toch?

Veel bedrijven zien een uitleganimatie als een enorme stap, iets wat enorm veel tijd, geld en moeite kost. En hoewel het maken van een animatie niet gratis is, levert het snel veel op. Zie het als een waardevolle investering voor uw bedrijf. Een explanimation is namelijk tijdloze content die u vaak opnieuw kunt gebruiken. Ook leent een video zich voor veel verschillende media en momenten. Denk bijvoorbeeld aan een beeldscherm op een beursstand, die de video aan bezoekers toont, of een handige animatie die u bij presentaties kunt gebruiken.

Is mijn bedrijf “cool” genoeg?

Nu horen wij u denken; is mijn bedrijf geschikt voor een animatievideo? Passen bewegende beelden bij mijn bedrijfscultuur en heeft het meerwaarde voor mijn klanten? Het antwoord is: ja, natuurlijk! Elke uitleganimatie wordt op maat gemaakt en kan voor elk bedrijf en toepassing ingezet worden. En soms is een simpele uitleg precies wat uw bedrijf nodig heeft!

Top 5 beste uitleganimaties

Goede voorbeelden van uitleganimaties zijn er genoeg. Hubspot verzamelde vorig jaar 17 fantastische “explainer video’s” en wij hebben hier een selectie van gemaakt. Wij gebruiken ze graag als inspiratie voor ons werk en misschien kan het u overtuigen om een uitleganimatie voor uw bedrijf in te zetten.

How deep is the ocean?

Ja, hoe diep is de oceaan nu eigenlijk? Tech Insider maakte een prachtige video om hier een antwoord op te geven.

SafeDrive

Bekijk deze prachtig vormgegeven explanimation van SafeDrive, een app waarmee goed rijgedrag beloond wordt.

Spotify

Spotify is toonaangevend als het om muziekstreaming gaat en deze video sluit perfect aan bij hun brutale (en muzikale) bedrijfscultuur. Je ziet hem hieronder.

What is an API?

MuleSoft liet de onderstaande animatie maken om uit te leggen wat een API precies is. Let vooral op de simpele en duidelijke animaties die zijn gebruikt om zo’n ingewikkeld onderwerp begrijpelijk te maken.

Ethical Coffee Chain

Ken je bonen. Zo luidt de slogan van Ethical Coffee Chain, die duurzame koffiebonen gebruikt voor hun product. In deze korte animatie nemen ze ons mee op reis van de plantage naar je koffiekopje.

Een uitleganimatie laten maken

Bent u overtuigd van de meerwaarde van een explanimation en wilt zelf een video voor uw bedrijf laten maken? Neem dan direct contact op. Vul ons contactformulier of bel direct naar 06-12841438.