Bedrijfsanimatie laten maken

Bedrijfsanimaties: ze zijn tegenwoordig bij veel bedrijven een vast onderdeel van de content-strategie. Maar waarom laten bedrijven nou een animatie maken? Simpelweg omdat het werkt.  In dit blog nemen we je mee in een vijftal toepassingsmogelijkheden van de uitleganimatie.

Een complex product uitleggen

Uitleganimaties zijn in het leven geroepen om een product en/of dienst uit te leggen. Wanneer je als bedrijf een complex product aanbiedt is een uitleganimatie dus een mooie uitkomst om je boodschap te verduidelijken. Gebruik de video bijvoorbeeld tijdens bedrijfspresentaties en/of sales acquisities

Promotiemiddel

Het is duidelijk dat een uitleganimatie ondersteuning biedt bij het uitleggen van een complex product, maar wist je al dat ze ook worden ingezet als promotiemiddel? Wanneer je een uitleganimatie plaatst op je social-mediakanalen en/of website kunnen de video’s namelijk potentiële klanten aantrekken. Tevens worden video’s steeds vaker verwerkt in e-mails om nieuwe producten te promoten. De video’s werken niet alleen online, maar kunnen ook offline wat opleveren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inzetten van de uitleganimatie bij je beursstand.

Interne communicatie

Naast dat bedrijfsanimaties worden gebruikt om klanten aan te trekken worden deze ook vaak ingezet als communicatiemiddel binnen een bedrijf. Zo zijn ingewikkelde jaarplannen bijvoorbeeld gemakkelijk te verduidelijken middels een uitleganimatie en zorgt een animatie ervoor dat medewerkers en (potentiële) klanten nóg enthousiaster worden over een nieuwe productlancering.

Een bedrijfsanimatie laten maken? Heuvel Media is creatief in het bedenken én vormgeven van uitleganimaties.

Aankleding

Je hebt vast wel eens op je afspraak moeten wachten bij de receptie. Het is je dan ook vast wel opgevallen dat er meestal wel een folder of tijdschrift ligt. Leuk om in te bladeren en de tijd een beetje te doden. Wat we naast folders en tijdschriften steeds meer zien is beeldschermen. Op deze beeldschermen is vaak een reclamespotje van het desbetreffende bedrijf te zien. Ook uitleganimaties komen op deze plaats steeds meer voor. Bezoekers zullen er gegarandeerd naar kijken en hiernaast is de entree van je bedrijf meteen aangekleed.

 Branding

Het imago van je bedrijf verbeteren of je corporate stijl verduidelijken? Een uitleganimatie leent zich tevens perfect voor branding en/of re-branding. Door middel van een uitleganimatie ben je namelijk in staat je bedrijf een gezicht te geven. Potentiële klanten zullen zich hierdoor sneller met je merk kunnen identificeren.

Een bedrijfsanimatie laten maken?

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook een bedrijfsanimatie laten maken? Vul ons contactformulier in of bel direct naar 06-12841438.