Bedrijfsanimatie laten maken

Bedrijfsanimaties: ze zijn tegenwoordig bij veel bedrijven een vast onderdeel van de content-strategie. Maar waarom laten bedrijven nou een animatie maken? Simpelweg omdat het werkt.  In dit blog nemen we je mee in een vijftal toepassingsmogelijkheden van de uitleganimatie.

Een complex product uitleggen

Uitleganimaties zijn in het leven geroepen om een product en/of dienst uit te leggen. Wanneer je als bedrijf een complex product aanbiedt is een uitleganimatie dus een mooie uitkomst om je boodschap te verduidelijken. Gebruik de video bijvoorbeeld tijdens bedrijfspresentaties en/of sales acquisities

Promotiemiddel

Het is duidelijk dat een uitleganimatie ondersteuning biedt bij het uitleggen van een complex product, maar wist je al dat ze ook worden ingezet als promotiemiddel? Wanneer je een uitleganimatie plaatst op je social-mediakanalen en/of website kunnen de video’s namelijk potentiële klanten aantrekken. Tevens worden video’s steeds vaker verwerkt in e-mails om nieuwe producten te promoten. De video’s werken niet alleen online, maar kunnen ook offline wat opleveren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inzetten van de uitleganimatie bij je beursstand.

Interne communicatie

Naast dat bedrijfsanimaties worden gebruikt om klanten aan te trekken worden deze ook vaak ingezet als communicatiemiddel binnen een bedrijf. Zo zijn ingewikkelde jaarplannen bijvoorbeeld gemakkelijk te verduidelijken middels een uitleganimatie en zorgt een animatie ervoor dat medewerkers en (potentiële) klanten nóg enthousiaster worden over een nieuwe productlancering.

Een bedrijfsanimatie laten maken? Heuvel Media is creatief in het bedenken én vormgeven van uitleganimaties.

Aankleding

Je hebt vast wel eens op je afspraak moeten wachten bij de receptie. Het is je dan ook vast wel opgevallen dat er meestal wel een folder of tijdschrift ligt. Leuk om in te bladeren en de tijd een beetje te doden. Wat we naast folders en tijdschriften steeds meer zien is beeldschermen. Op deze beeldschermen is vaak een reclamespotje van het desbetreffende bedrijf te zien. Ook uitleganimaties komen op deze plaats steeds meer voor. Bezoekers zullen er gegarandeerd naar kijken en hiernaast is de entree van je bedrijf meteen aangekleed.

 Branding

Het imago van je bedrijf verbeteren of je corporate stijl verduidelijken? Een uitleganimatie leent zich tevens perfect voor branding en/of re-branding. Door middel van een uitleganimatie ben je namelijk in staat je bedrijf een gezicht te geven. Potentiële klanten zullen zich hierdoor sneller met je merk kunnen identificeren.

Een bedrijfsanimatie laten maken?

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook een bedrijfsanimatie laten maken? Vul ons contactformulier in of bel direct naar 06-12841438.

Een goede uitleganimatie laten maken? Hier is een top 5.

Een explanimation is een fantastische manier om iets uit te leggen. Zelfs heel ingewikkelde onderwerpen kunnen met handige infographics, schema’s of heldere beelden duidelijk gemaakt worden. Nieuwswebsites als Tech Insider hebben bijna hun complete social media-strategie hierop aangepast. We willen immers allemaal weten waarom een vliegtuig niet in de ruimte kan vliegen. Toch? “Een goede uitleganimatie laten maken? Hier is een top 5.” verder lezen

De mogelijkheden van animaties

Animaties zijn videofragmenten die gemaakt zijn vanuit veel opeenvolgende beelden, om zo een bewegend geheel te creëren. Vaak is het maken van animaties dus een speels en creatief proces, waarbij een geheel wordt samengesteld met als doel om mensen te entertainen, te laten leren of instructies te geven. Voor sommige bedrijven kunnen animaties dus veel waarde met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan ingewikkelde diensten of producten zoals productiemachines en ICT-diensten. Middels animaties kunnen deze producten en diensten eenvoudig, snel en leuk worden uitgelegd, wat tot zijn nut kan komen om huidige klanten beter te helpen, nieuwe klanten te helpen of om werknemers binnen het bedrijf bepaalde procedures uit te leggen. Veel mogelijkheden dus! Graag leg ik u uit welke soorten animaties er zijn. “De mogelijkheden van animaties” verder lezen

5 Tips voor het verspreiden van je uitleganimatie

Heb je een uitleganimatie laten maken? Gefeliciteerd! De eerste stap naar een duidelijk beeld van jouw idee, product, dienst of proces naar de doelgroep toe is gemaakt. Nu hoef je de uitleganimatie alleen nog maar te verspreiden. Gemakkelijk toch? Je zou denken van wel, maar in de praktijk kost het vaak meer moeite om je uitleganimatie onder de aandacht te brengen dan dat je in eerste instantie zou denken. In deze blog geven wij 5 tips voor het verspreiden van je uitleganimatie. “5 Tips voor het verspreiden van je uitleganimatie” verder lezen